DOEKEN & DRAGERS

Er zijn heel veel verschillende doeken en dragers op de markt. Niet gek ook als je geen idee hebt waar te beginnen. Daarnaast is een soort doek of drager ook erg persoonlijk. Hoe oud is je kindje en waar en wanneer denk je vooral te gaan dragen? Maar ook hoe is jouw lichaamsbouw, wat vind je lekker zitten en welk budget heb je ongeveer te besteden?
Tijdens een consult beantwoord ik al je vragen over de eventuele aanschaf van een doek of drager en vertel ik je waar op te letten.

“Ik help jou de juiste draagdoek of drager kiezen waar jullie samen veel plezier aan beleven.”


Een geweven draagdoek
Een geweven doek is het meest veelzijdig. Al gelijk na de geboorte te gebruiken tot peuter en zelfs daarna. Ook geschikt voor een prematuur kindje omdat je de doek deels met je baby erin knoopt. Zo kun je de ervoor zorgen dat de stof optimaal ondersteund. Je kunt er op de buik, rug en heup mee knopen. Dat vraagt in het begin wel even wat oefening, maar daarna heb je jarenlang plezier.
Vind je het knopen zelf nog lastig, dan help ik je graag tijdens een consult.


Een rekbare draagdoek
Deze doek helpt je door onrustige uurtjes heen en is niet ingewikkeld om te knopen. Heerlijk zacht en strechy waardoor het mooi aansluit en fijn voelt. Je knoopt de doek al vooraf en doet daarna je kindje op de buik erin. Erg praktisch als je met de auto op pad gaat en op bestemming wil dragen.
Door de drielaagse knoop kan deze doek wel wat warmer zijn. Ook is het vooral geschikt voor de eerste 6 maanden. Daarna wordt je kindje vaak wat de zwaar voor deze doek.


Een ringsling
Een ringsling is ontzettend handig! Je stopt hem zo in je tas of in de achterbak van je auto en zit nooit zonder iets om je kindje te dragen. Je draagt er vooral mee op de heup, fijn voor iets oudere kindjes die graag mee kijken wat je aan het doen bent. Omdat een ringsling a-symmetrisch draagt (het gewicht op één schouder) kan het wel wat zwaarder zijn. Vooral fijn dus voor korte stukjes.


Een voorgevormde ergonomische drager (SSC)
Een ergonomische voorgevormde drager wordt ook wel draagzak of Soft Structured Carrier (SSC) genoemd. Ze zijn eenvoudig in gebruik. De meeste werken met gespen of met klittenband, zodat je ze makkelijk kunt verstellen. Er is een grote variatie in modellen, materialen, verstelbaarheid en comfort. Hierdoor dragen ze allemaal net wat anders en is de keuze dus heel persoonlijk.


Een mei-tai
De mei tai bestaat uit een rechthoekig rugpand met twee heupbanden en twee schouderbanden. Je kunt je kindje er comfortabel in dragen op je buik of rug. Een mei tai heeft als voordeel dat hij snel en eenvoudig in gebruik is. Je hoeft niet ingewikkeld te knopen, geen gespen te stellen en je kunt hem compact opvouwen dus makkelijk meenemen in je tas. Er zijn veel verschillende varianten van een mei tai te koop.

Wil jij ook graag ervaren hoe dragen voor jullie is? En wil je weten welke manier van dragen bij je past?
Boek dan een draagconsult en ik neem je mee door alle opties.