OVER LERENDRAGEN


HET PLEZIER VAN DRAGEN

Ik ben Marlous, sinds 2018 draagconsulent in eigen praktijk. Daarnaast werk ik als antropoloog en ben ik verloskundige in opleiding. De eerste keer dat ik met dragen in aanraking kwam was in Zuid-Amerika. Ik zat in een overvolle bus vol moeders op weg naar de markt. Terwijl ik om me heen keek zag ik verschillende kleine donkere oogjes terug kijken. Het verbaasde me hoe rustig deze kindjes op de rug van hun moeder zaten. Heel tevreden in alle drukte om hen heen.

“Deze kinderen voelden zich veilig en geliefd, waardoor hun nieuwsgierigheid en durf om te ontdekken in het leven vanzelf verscheen.”

Dragen is van alle culturen en als antropoloog vind ik het mooi om te zien hoe ouders hiermee omgaan. Wat een opluchting het voor hen is als door te dragen hun baby eindelijk tevreden is. Hoe ze ervaren dat dragen heel praktisch is en je eindelijk je handen vrij hebt. Dat dragen niet alleen iets is voor pasgeboren baby’s, maar een kletsende peuter op je rug ook gewoon erg gezellig is.
Ik zie dat dragen ouders helpt om zachtjes te landen in het ouderschap. Het geeft hen een praktisch handvat om te voldoen aan de behoefte aan nabijheid van hun kind.

Graag deel ik mijn liefde voor dragen met andere ouders. Daarom heb ik de opleiding tot draagconsulent gevolgd aan het Instituut voor Hechting. Ook ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Draagdoekconsulenten. Ik volg jaarlijkse bijscholingen om mijn kennis steeds verder uit te breiden en ook jouw specifieke vraag te kunnen beantwoorden.