VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Ik heb al wat ervaring met dragen, heeft een draagconsult dan nog zin?
  Een draagconsult passen we op maat aan op jouw wensen. Je kunt kiezen voor een korter opfrisconsult waarbij we de knoop weer samen doornemen en de puntjes op de i zetten. Zodat dragen voor jullie nog fijner wordt. Of we kijken naar een nieuwe knoop of andere manier van dragen, passend bij het ouder worden van jouw kind.
 • Mijn baby is heel onrustig in de draagdoek. Is dragen dan wel iets voor ons?
  Ook een onrustige baby wil nabijheid. Vaak wordt een baby onrustig in een draagdoek als deze te los geknoopt is. Door samen te oefenen tijdens een draagconsult leer ik je goed de doek aanspannen. Ook helpt het dat jij vertrouwen hebt in het knopen en zelf rustig bent als je de baby gaat dragen. Oefen in het begin ook als de baby gevoed en geslapen heeft.
 • Ik of mijn baby heeft een beperking. Mag ik dan wel dragen?
  Dragen is heel vaak geen probleem. Bespreek je wens om ergonomisch te gaan dragen met de behandelaar. Dan kunnen we daarna samen kijken wat voor jullie werkt. Vaak is een aangepaste manier van dragen veel mogelijk.
 • Hoe lang mag mijn baby gedragen worden?
  Als je draagt met een draagdoek of ergonomische drager, mag je in principe zo lang dragen als jij en je baby het prettig vinden. Bouw het dragen in het begin rustig op, zodat je lichaam eraan kan wennen. Wil je dragen met bekken- of rugklachten, raadpleeg dan je behandelaar/specialist. Een jonge baby vindt het vaak prettig om veel gedragen te worden, als je baby ouder wordt, wil hij of zij steeds vaker zelf de wereld ontdekken en minder gedragen worden.